eSklep

Rozwój i dywersyfikacja działalności DPS Sp. z o.o. Sp. k. w regionie zachodniopomorskim poprzez wprowadzenie do oferty nowych usług gastronomicznych – obwoźnej sprzedaży lodów rzemieślniczych Eccolo

Nazwa ostatecznego odbiorcy wsparcia: D.P.S. SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Tytuł przedsięwzięcia: Rozwój i dywersyfikacja działalności DPS Sp. z o.o. Sp. k. w regionie zachodniopomorskim poprzez wprowadzenie do oferty nowych usług gastronomicznych – obwoźnej sprzedaży lodów rzemieślniczych Eccolo

Skrócony: Rozwój i dywersyfikacja działalności DPS Sp. z o.o. Sp. k. poprzez wprowadzenie do oferty nowych usług – obwoźnej sprzedaży lodów rzemieślniczych Eccolo

Kwota projektu ogółem: 737 987.70 PLN
Kwota wydatków kwalifikowanych: 599 990.00 PLN
Kwota wsparcia: 413 993.10 PLN

Celem realizacji przedsięwzięcia jest rozszerzenie oraz dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa o nową usługę – obwoźną sprzedaż lodów, która pozwoli zwiększyć odporność przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe. Ponadto przedsięwzięcie pozwoli na osiągnięcie celów:

  • zwiększenie grupy potencjalnych odbiorców,
  • unowocześnienie bazy usługowej i produkcyjnej,
  • zmianę sposobu dostarczania produktów,
  • rozpoczęcie świadczenia nowej usługi .

Wszystko powyższe pozwoli na szerokie rozpropagowanie marki Ecccolo, jej większą rozpoznawalność wśród klientów, co również nie jest bez znaczenia w sytuacjach kryzysowych – im większa liczba lojalnych, przywiązanych do marki klientów, tym mniejsze prawdopodobieństwo dużych spadków sprzedaży w sytuacjach kryzysowych.
Realizacja przedsięwzięcia pozwoli Wnioskodawcy na wzmocnienie prowadzonej działalności oraz wzrost pozycji konkurencyjnej na rynku. Aby osiągnąć powyższe cele, przedsiębiorca zaplanował następujące działania:

  1. Zakup obwoźnych punktów sprzedaży lodów – wózki i rowery gastronomiczne oraz przyczepa gastronomiczna,
  2. Zakup urządzeń pozwalających na dywersyfikację działalności i zwiększenie sprzedaży – zakup urządzeń produkcyjnych pozwalających na zwiększenie mocy produkcyjnych celem zwiększenia zdolności sprzedażowych, które będą wynikały z wprowadzenia nowej usługi
  3. Zielona transformacja – zakup urządzeń solarnych do podgrzewania wody,
  4. Transformacja cyfrowa – zakup systemu informatycznego
  5. Podniesienie kwalifikacji pracowników poprzez szkolenia – kompleksowe szkolenie w zakresie różnych aspektów związanych ze specyfiką sprzedaży obwoźnej,
  6. Usługa doradcza – wieloaspektowy model biznesowy świadczenia nowej usługi.

Zaplanowane w ramach przedsięwzięcia działania przyczyniają się do osiągnięcia celu projektu oraz celu Inwestycji A1.2.1 KPO jakim jest rozszerzenie dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach: hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura, czyli w sektorach najbardziej dotkniętych pandemią COVID-19 w Polsce, o nową, dotychczas nie świadczoną usługę: uruchomienie ruchomych placówek gastronomicznych w postaci obwoźnych punktów sprzedaży lodów.

0
zobacz koszyk