Nasze topowe smaki
Smaki na bazie mleka
Ach te włoskie odkrycia…Stracciatella! Nazwa smaku pochodzi od włoskiego słowa “stracciare” oznaczającego “drzeć na kawałki”, “rozrywać”. My jesteśmy kompletnie “rozdarci” czy już skończyć jeść czy może wziąć dokładeczkę tego połączenia słodkiej i delikatnej śmietanki z kruchą i jeszcze słodszą, rozpływającą się w ustach czekoladą. Vivat Italia!
Wyobrażacie sobie lato, co tam lato, wyobrażacie sobie życie bez truskawek? My też nie! Ta słodycz…Mniam! A żeby było niebo (wiecie gdzie), dodaliśmy do naszych truskawek chmurkę bitej śmietany i tak powstał nasz smak truskawka z bitą śmietaną. No nie możecie się im oprzeć.
“Bananowy jest po prostu żywot mój”…zaśpiewałaby czekolada w tym smaku naszych lodów 🙂 Słodycz bananów w połączeniu ze słodyczą mlecznej czekolady naszego wyrobu to po prostu idealny duet smakowy. Któż się mu oprze?!
Kokosowo-czekoladowy zawrót głowy. Delikatność kokosa i wyjątkowy smak samodzielnie robionej czekolady. Oczywiście z dodatkiem naszej kultowej śmietanki. Słodycz w słodyczy, przyjemność w przyjemności. Zawsze jak przygotowujemy te lody przenosimy się myślami na jakąś tropikalną wyspę. Palmy, słońce, szum wody i te sprawy…Sprawdź czy też tak masz jak ich spróbujesz.
Nasz cream de la cream, czyli po prostu i aż nasza śmietanka. Bez niej nie powstałby żaden mleczny smak, ale bez dodatków smakuje równie wybornie. Delikatna, a równocześnie wyrazista, słodka, ale nie za słodka. Po prostu klejnot w koronie naszych smaków!
Innymi słowy nasze Eccollowe masło maślane 🙂 Ależ jesteśmy dumni z tego smaku! 100% masła orzechowego naszej roboty wzbogaciliśmy świeżo prażonymi orzechami laskowymi. Raj dla miłośników orzeszków. I nie tylko…Uwaga! Podobno uzależniają 😉
Bueno (dobre), choć nam bardziej pasuje przepyszne, dla kinder (dzieci) i dla niekinder (dorosłych). Delikatna, lekka słodycz orzecha laskowego z delikatną, lekką słodyczą śmietanki z delikatną lekką słodyczą czekolady. Smako Perfecto!
Szczyt szczytów smakowych! Dowody? 1. Najczystsza, bo pochodząca z najwyższych gór świata sól himalajska. 2. Największa królowa wszystkich smaków – śmietanka. 3. Najsłodsze połączenie mleka z cukrem – kajmak. No i to całe połączenie słodkiego i słonego. Po prostu Himalaje smaku.
Zaskoczyliśmy Was tym smakiem? O to chodziło! Kwaskowe, soczyste czarne porzeczki (też lubicie takie prosto z krzaczka?) z naszym ulubionym 100% masłem orzechowym tworzą taki duet, że brak słów. Chcielibyśmy zobaczyć Wasze miny jak go spróbujecie 😉
W tym smaku kryje się 100% naszej miłości do lodów i naturalnych #składników. Nasza Nutella Eccolo – słodycz orzechów laskowych od najlepszych dostawców, które #samodzielnie prażymy i mielimy oraz mleko od “szczęśliwych krów” z farm o #zrównoważonej #gospodarce. Naturalnie dobre! #swiadomelody
Mmm, Wow, Mniam, Ale Pycha, itd., itp. słyszymy najczęściej jak ktoś próbuje naszego smaku czekolada mleczna. Klasyk, ale wymagający mistrzowskiego wykonania i doskonałych składników. To dlatego sami dobieramy odpowiednie ziarna kakaowca z wybranych zakątków świata, sami je mielimy i sami łączymy ze specjalnie wybranym mlekiem, nadającym temu smakowi lodów idealnej konsystencji. Nic tylko jeść!
Lody sorbetowe
I znowu niespodzianka! Jak my lubimy eksperymentować. Aromat herbaty earl grey połączyliśmy ze świeżością grapefruita i tak powstał ten niebanalny smak. Ale za to jaki dobry! Kto nie ryzykuje ten nie je smaku grapefruit z earl grey 😉
Kto czuje miętę do ananasa? Palec do budki. Słodki ananas i wyrazista mięta. Toż to totalne, letnie orzeźwienie! Jego kwintesencja. Sami spróbujcie!
Nie wiem jak Wy, ale my od samego patrzenia na ten smak przywołujemy w pamięci zrywane z krzaków, soczyste, słodko-kwaśne porzeczki, czyli kolejny po truskawkach symbol letnich owocowych przyjemności. A teraz czas żeby go jak najszybciej spróbować!
Najsłodsze truskawki z niezwykłym “bukietem” aromatu Prosecco. Mała rozkosz z nutką szaleństwa. Aksamitny, zaskakujący, kuszący smakiem. Brak słów. Delizioso!
Pogromczyni pragnienia i braku orzeźwienia. Jej wysokość CYTRYNA! Jak ona smakuje, jaka ona jest świeża. Po prostu królowa sorbetów.